Διεθνές Αρκαδικό Φεστιβάλ ARCADIA MUNDI

Ως γνωστόν η Αρκαδία δεν σταμάτησε ποτέ να τροφοδοτεί τη μουσική δημιουργία με ιδέες και θεματικό υλικό από την αρχαιότητα ως σήμερα. Τα έργα αυτά, ωστόσο, ερμηνεύονται συχνά με τρόπο που αγνοεί την ουσία του Αρκαδικού Ιδεώδους. Με ενέργειές μας μια νέα ορχήστρα, η οποία αποτελείται από εθελοντές μουσικούς διαφόρων εθνικοτήτων, που ζουν και εργάζονται στην Μ. Βρετανία, επέλεξε να ονομασθεί ARCADIA MUNDI.

Το Φεστιβάλ, ως ετήσιος καλλιτεχνικός θεσμός, θα είναι αφιερωμένος στον διάσημο, Αρκαδικής καταγωγής, μαέστρο Δημήτρη Μητρόπουλο και θα διοργανώνεται το καλοκαίρι κάθε χρόνου στην Αρκαδία, με σκοπό την ανάδειξη και προβολή της επίδρασης της Αρκαδίας στην Μουσική, με τη συμμετοχή της Arcadia Mundi Orchestra, ως μόνιμης ορχήστρας, και καλλιτέχνες διεθνούς εμβελείας απ΄ όλο τον κόσμο. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η μύηση στο Αρκαδικό Ιδεώδες μέσα από τη μουσική και σαν στόχους έχει να φέρει ζωντανή μουσική σε τόπους όπου δεν συνηθίζεται ή δεν έχει παιχθεί ποτέ, να γεφυρώσει την ‘ουτοπία’ που γέννησε αυτά τα έργα με τον τόπο στον οποίο αναφέρονται, να αναδείξει μουσικά έργα που αντλούν από το αρκαδικό ιδεώδες μέσα από την ανακάλυψη. την ερμηνεία αλλά και την ηχογράφησή τους, και να ενθαρρύνει σύγχρονους συνθέτες να συνθέσουν νέα έργα εμπνευσμένα από την Αρκαδία.

pdf ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ

ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΗ 28-30,
11526 ΑΘΗΝΑ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΡΟΥΡΓΊΑΣ

Δευτέρα - Παρασκευή
9 πμ - 5 μμ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

Τηλέφωνο: 
+(30) 2106983080
Κινητό: 
+(30) 6986612788
Fax: 
+(30) 2106918883
Email +
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.