Κανονισμός λειτουργίας διεθνούς δικτύου Αρκαδία

Επικυρώθηκε κατά την Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας 2013.

ΑΡΘΡΟ 1
ΟΝΟΜΑΣΙΑ-ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ-ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ
1. Το Διεθνές Δίκτυο «Αρκαδία» είναι όργανο της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας και δημιουργήθηκε σε εφαρμογή του
΄Αρθρου 5, § 5 και 6 του Καταστατικού της.
2. Το Διεθνές Δίκτυο «ΑΡΚΑΔΙΑ» δεν έχει νομική μορφή. Η διοίκησή του γίνεται σύμφωνα με τον παρόντα Εσωτερικό Κανονισμό, που συνέταξε το ΔΣ της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας και εγκρίθηκε από την Γενική Συνέλευση των Εταίρων της.
3. Η διάρκεια του Δικτύου είναι ίση με την διάρκεια της Εταιρείας
4. Η ίδρυση του Δικτύου πραγματοποιήθηκε κατά το 2ο Διεθνές Συμπόσιο της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας, στις 29- 31 Αυγούστου 2008, στην έδρα της Εταιρείας στην Αρχαία Μαντινεία, με την υπογραφή της Ιδρυτικής Διακήρυξης.
5. Έδρα του Δικτύου είναι το Κέντρο Προβολής του παγκόσμιου Αρκαδικού Κεκτημένου στην Αρχαία Μαντινεία της Αρκαδίας στην Ελλάδα και Γραφείο του είναι το εκάστοτε γραφείο της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας.

ΑΡΘΡΟ 2
ΣΚΟΠΟΣ-ΣΤΟΧΟΙ-ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ
1. Ο σκοπός και οι στόχοι του Δικτύου είναι εκείνοι που αναφέρονται στην Ιδρυτική Διακήρυξη της 30ης Αυγούστου 2008 και στις εκάστοτε διαδοχικές επιβεβαιώσεις της σε διεθνή συνέδρια και εκδηλώσεις, που ακολούθησαν μέχρι σήμερα.
2. Το Δίκτυο επιδιώκει να φέρει σε άμεση επαφή, γνωριμία και αλληλεπίδραση φορείς, ανά τον κόσμο, που αποτελούν τμήμα του Αρκαδικού Κεκτημένου, όπως είναι πόλεις, περιοχές, και εταιρίες με όνομα «Αρκαδία», φορείς με ιστορικό, πολιτισμικό ή οικολογικό δεσμό με την Αρκαδία, καθώς και εκπαιδευτικά, επιστημονικά, ακαδημαϊκά, πολιτιστικά, καλλιτεχνικά ιδρύματα, ακόμη και φυσικά πρόσωπα, διακεκριμένες προσωπικότητες που διαπνέονται και προωθούν τις ανθρωπιστικές αξίες του Αρκαδικού Ιδεώδους, προκειμένου, συνεργαζόμενοι μεταξύ τους και αξιοποιώντας τεχνογνωσία, πόρους και καλές πρακτικές, να επαναπροσδιορίσουν το ουσιώδες και να προτείνουν λύσεις για τα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας.
3. Το Δίκτυο επιδιώκει την εκπλήρωση του σκοπού του μέσα από την μελέτη, έρευνα, προβολή και αξιοποίηση του Αρκαδικού Ιδεώδους, ως παγκόσμιου πολιτιστικού κεκτημένου, μέσα από δημοσιεύσεις, διαλέξεις, συνέδρια, εκδόσεις, εθνικά και διακρατικά προγράμματα αναπτυξιακού, εκπαιδευτικού, πολιτιστικού, καλλιτεχνικού οικολογικού χαρακτήρα και άλλες κατάλληλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες.
4. Το Δίκτυο προτίθεται να συνεργαστεί με φυσικά και νομικά πρόσωπα με παρόμοιους στόχους και προωθεί την διεθνή συνεργασία και κατανόηση.
5. Τα μέλη του Δικτύου αποδέχονται τον σκοπό του, τους σκοπούς της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας και την Ιδρυτική Διακήρυξη του δικτύου και εργάζονται για την εκπλήρωση των στόχων του.

ΑΡΘΡΟ 3
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
1. Το ακόλουθο κείμενο αποτελεί την Ιδρυτική Διακήρυξη του Διεθνούς Δικτύου «Αρκαδία»:

ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΗΛΘΑΜΕ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΙΣ, ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ, ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ 29Η-31Η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥ 2008, ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕ ΠΝΕΥΜΑ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ, ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ:

• ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΑΡΚΑΔΙΑ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΝΕΙΡΜΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΩΣ Η ΑΝΑΠΟΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ, ΤΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ, ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ
ΟΥΣΙΑ. ΟΤΙ Η ΑΡΚΑΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΙΑΣ ΑΠΛΗΣ ΚΑΙ ΕΦΙΚΤΗΣ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑΣ, ΤΟ ΑΜΥΔΡΟ
ΚΑΙ ΥΠΟΒΛΗΤΙΚΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΕΝΟΣ ΤΟΠΟΥ ΑΠΟ ΟΠΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΝΙΩΘΕΙ ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΟΣ.
• ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΥΝΤΕΛΕΣΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΙΡΙΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΙΩΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕ
ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΗΝ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΜΕ ΣΕ ΤΩΡΙΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, Η ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ
ΕΜΠΟΡΙΟ, Η ΟΥΜΑΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ Η ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ
ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
• ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΙΡΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟΥ
ΩΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
• ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ ΩΣ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΑΘΟΥ, ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟΙ ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΧΩΡΩΝ, ΓΛΩΣΣΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ.
• ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΩΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΦΟΡΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΜΑΣ.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:
• ΝΑ ΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΚΑΔΙΑ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ (ΕΛΛΑΔΑ), ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΛΕΙΣ, ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑ ΑΡΚΑΔΙΑ, ΦΟΡΕΙΣ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΔΕΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ,
ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ, ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟΥ.
• ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΩΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ
ΣΥΜΒΟΛΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ, ΩΣ ΘΕΜΕΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΑΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΟΡΩΝ.
• ΝΑ ΠΑΡΟΤΡΥΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ, ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
• ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ (ΕΛΛΑΔΑ) ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟΥ, ΩΣ ΣΗΜΕΙΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ, ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ.
• ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ, ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΑΣ, ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΜΕΡΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΜΑΣ.
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ,
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΓΕΦΥΡΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ. ΤΩΡΑ, ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΡΟΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΠΗΧΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΟΛΩΝ, ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟΥ. ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ, ΜΕ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ, ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΝΕΠΝΕΕ ΓΙΑ ΑΙΩΝΕΣ ΠΟΙΗΤΕΣ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ, ΣΤΟΧΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ. ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ ΠΩΣ, ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΩΣ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΔΟΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΥΤΟΠΙΑ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΑΝΕΤΡΕΞΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.

2. Το κείμενο της Ιδρυτικής Διακήρυξης υιοθετήθηκε και υπογράφηκε από όλα τα νέα μέλη του Δικτύου, κατά τις εισδοχές νέων μελών, με τις ακόλουθες αλλαγές:
2.1. Αντικατάσταση της αρχικής παραγράφου με το κείμενο: ΕΜΕΙΣ, ΠΟΥ ΣΥΝΗΛΘΑΜΕ ΕΔΩ, …………………………, ΤΗΝ
…………………….., ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΙΔΡΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑ, ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,
ΤΗΝ 31Η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2008, ΩΣ ΕΞΗΣ:
2.2. Αντικατάσταση της φράσης «ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΚΑΔΙΑ» με την φράση
«ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΚΑΔΙΑ»
3. Η Ιδρυτική Διακήρυξη επιβεβαιώθηκε κατά τις διεθνείς συναντήσεις και εκδηλώσεις διεύρυνσης του Δικτύου λαμβάνοντας το χαρακτηριστικό επίθετο του τόπου υπογραφής της ως εξής:
3.1. Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ FOREZ: Château de Goutelas, Forez, Γαλλία, 2 - 4 Οκτωβρίου 2009
3.2. Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ: Πάφος, Κύπρος, 8 - 9 Οκτωβρίου 2010
3.3. Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Παγκύπριο Γυμνάσιο, Λευκωσία, Κύπρος, 18 Φεβρουαρίου 2011, όπου προσετέθη το ακόλουθο κείμενο:
3.3.1.«ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΓΚΎΠΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ, ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΒΡΑΧΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΣΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ».
3.4. Το τελικώς διαμορφωμένο κείμενο παρατίθεται ως Παράρτημα Α.

ΑΡΘΡΟ 4
ΜΕΛΗ
1. Το δίκτυο αποτελείται από φυσικά και νομικά πρόσωπα, που συμφωνούν με τους στόχους του δικτύου, όπως ορίζεται στο άρθρο 2, και προσυπογράφουν το κείμενο της Ιδρυτικής Διακύρηξης. Μέλη του Δικτύου είναι:
1.1. Εx officio τα Ιδρυτικά και Τακτικά Μέλη, τα Επίτιμα Μέλη και οι Ειδικοί Σύμβουλοι της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας,
1.2. Οι εκπρόσωποι πόλεων, περιοχών, ιδρυμάτων, συλλόγων και φορέων, που αποδέχθηκαν και συνυπέγραψαν το κείμενο της Ιδρυτικής Διακήρυξης, καθώς και εκείνοι που υπέγραψαν το κείμενο των Διακηρύξεων του Forez (2009), της Πάφου (2010) και της Λευκωσίας (2011).
2. Νέα μέλη του Διεθνούς Δικτύου «Αρκαδία» γίνονται Φυσικά ή Νομικά Πρόσωπα, που συμφωνούν με την ιδρυτική διακήρυξη, κατόπιν πρόσκλησης από το ΔΣ της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας, αντλώντας υποψηφιότητες από τον πίνακα, που καταρτίζεται από το πρόγραμμα ΑΠΟΓΡΑΦΗ «ΑΡΚΑΔΙΑ» και ύστερα από τεκμηριωμένη εισήγηση της Μόνιμης Επιτροπής Δικτύου και των Εθνικών Επιτροπών Δικτύου στο ΔΣ της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας.

3. Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει την δυνατότητα να αποδεχτεί ή να αρνηθεί αιτήσεις προσχώρησης. Αποδοχή ή απόρριψη των αιτήσεων γίνεται κατά πλειοψηφία και κοινοποιείται εγγράφως. Προσφυγές δεν γίνονται αποδεκτές.
4. Κάθε νέο μέλος καλείται να προσυπογράψει το κείμενο της Ιδρυτικής Διακήρυξης σε χρόνο και χώρο, που καθορίζεται από το ΔΣ της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας, και με την ένταξή του λαμβάνει το Μετάλλιο Μέλους, το Δίπλωμα Ένταξης και το ειδικό σήμα κομβιοδόχης.
5. Μέλη, που αποδεδειγμένα ενεργούν αντίθετα με τις αρχές και τις αξίες του Αρκαδικού Ιδεώδους, διαγράφονται του Δικτύου με απόφαση του ΔΣ της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας, ύστερα από τεκμηριωμένη εισήγηση της Μόνιμης Επιτροπής Δικτύου.

 ΑΡΘΡΟ 5
ΔΟΜΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ
1. Η διάρθρωση και οι εργασίες του δικτύου, δομούνται σε δύο επίπεδα, ως εξής:
1.1 . Γεωγραφικό Επίπεδο: Οριζόμενο σε Εθνικό, διακρατικό ή διεθνές επίπεδο ανάλογα με την συμμετοχικότητα σε δραστηριότητες του σχεδίου δράσης του Δικτύου.
1.2 . Επίπεδο Έργου: Οριζόμενο κατά την εκπόνηση μεγάλων έργων ή δραστηριότητων του Δικτύου, με μόνιμη ή προσωρινή μορφή, που χαρακτηρίζονται από υψηλό βαθμό αυτο-οργάνωσης και συντονισμού για την εφαρμογή τους.

 Οι φορείς διοίκησης του Δικτύου είναι:
1. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου

ΑΡΘΡΟ 6
ΔΙΟΙΚΗΣΗ

2. Η Εκτελεστική Επιτροπή του Δικτύου, που επικουρείται από:
2.1. Το Κεντρικό Γραφείο του Δικτύου
2.2. Την Επιστημονική Επιτροπή του Δικτύου
2.3. Την Σύνοδο των Προέδρων των Εθνικών Επιτροπών
3. Οι Εθνικές Επιτροπές του Δικτύου
4. Το Οργανόγραμμα της Διοικητικής Διάρθρωσης παρατίθεται ως Παράρτημα Β.

 ΑΡΘΡΟ 7
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
1. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Δικτύου «Αρκαδία» είναι είναι το ανώτατο διοικητικό όργανο του Δικτύου και είναι το εκάστοτε Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας.
2. Τα καθήκοντα Προέδρου, Αντιπροέδρου, Γενικού Γραμματέα, Ταμία και Εφόρου συμπίπτουν με τα αντιστοιχα του ΔΣ της ΔΑΕ. Κάθε αλλαγή στο ΔΣ της Εταιρείας αυτόματα ισχύει και στο ΔΣ του Δικτύου. Οι αποφάσεις λαμβάνονται πλειοψηφικά και σε περίπτωση ισοψηφίας η ψήφος του Προέδρου ή του προεδρεύοντος υπερέχει. Στις συνεδριάσεις απαιτείται η παρουσία τριών (3) τουλάχιστον από τα πέντε (5) μέλη του και παρίσταται άνευ ψήφου ο Διευθυντής της Εταιρείας και ο Διευθυντής του Κεντρικού Γραφείου. Στις συνεδριάσεις κάθε μέλος έχει την δυνατότητα να εκπροσωπεί κάποιο άλλο μέλος, εφ’ όσον παρίσταται ανάγκη, που αποδεδειγμένα και για σπουδαίο λόγο κωλύεται, με την προϋπόθεση σχετικής εξουσιοδότησης.
3. Η θητεία του ΔΣ του Δικτύου συμπίπτει χρονικά με αυτήν του ΔΣ της ΔΑΕ.
4. Το ΔΣ του Δικτύου συνεδριάζει μετά από πρόσκληση του Προέδρου, όποτε παραστεί ανάγκη, οπωσδήποτε, όμως, κάθε τρίμηνο.
5. Το ΔΣ του Δικτύου:
5.1. Διοικεί το Δίκτυο.
5.2. Διορίζει:
5.2.1. Την Εκτελεστική Επιτροπή για την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου και την διαχείριση του συνόλου των δραστηριοτήτων του Δικτύου.
5.2.2. Το προσωπικό του Κεντρικού Γραφείου

5.2.3. Την Επιστημονική Επιτροπή
5.3 . Εγκρίνει τις Εθνικές Επιτροπές.
5.4 . Καταστρώνει σε ετήσια βάση το Σχέδιο Δράσεων και Εκδηλώσεων του Δικτύου σε διεθνές επίπεδο και τον Απολογισμό Πεπραγμένων, συνοδευόμενα από τους αντίστοιχους Οικονομικούς Προϋπολογισμούς και Απολογισμούς.
5.5 . Εγκρίνει τα νέα μέλη του Δικτύου.
5.6 . Απονέμει τα Διεθνή Βραβεία «ΑΡΚΑΔΙΑ», κατόπιν εισήγησης της Επιστημονικής Επιτροπής.

 1. Η Εκτελεστική Επιτροπή:

ΑΡΘΡΟ 8
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΚΤΥΟΥ

1.1. Εκτελεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου και διαχειρίζεται το σύνολο των διεθνών δραστηριοτήτων του Δικτύου, που δεν προβλέπονται από αποκεντρωμένες δράσεις στο πλαίσιο των διεθνών και διακρατικών έργων και προγραμμάτων.
1.2. Συγκροτεί ad hoc επιτροπές ή ομάδες εργασίας ειδικού σκοπού.
1.3. Παρακολουθεί τις δραστηριότητες του Δικτύου και ενημερώνει το ΔΣ και την ιστοσελίδα της Εταιρείας.
1.4 . Είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος του Δικτύου. Δηλώσεις εξ ονόματος του Δικτύου πρέπει να εγκρίνονται από την Εκτελεστική Επιτροπή, ή - σε επείγουσες περιπτώσεις - από τον Πρόεδρό της.
1.5 . Αποτελείται από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, τον Διευθυντή της Εταιρείας, τον Διευθυντή του Κεντρικού Γραφείου, τον Ταμία της Εταιρείας και έναν εκπρόσωπο της Επιστημονικής Επιτροπής, με αντίστοιχα αναπληρωματικά μέλη που επιλέγονται από το ΔΣ.
1.6. Συνεδριάζει μετά από πρόσκληση του Προέδρου της και τηρεί βιβλίο Μητρώου Μελών, Πρακτικών ΕΕ, Ταμείου και Πρωτοκόλλου Αλληλογραφίας.
1.7. Η διάρκεια της θητείας της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι ίση με την θητεία του ΔΣ.

 ΑΡΘΡΟ 9
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ
1. Το Κεντρικό Γραφείο του Δικτύου αποτελείται από τον Διευθυντή του και από το λοιπό προσωπικό, σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες, συγκροτείται από το ΔΣ με εισήγηση της ΕΕ και οι υπηρεσίες παρέχονται επ΄ αμοιβή ή προσφέρονται εθελοντικά.
2. Ο Διευθυντής του Δικτύου συντονίζει το καθημερινό έργο του Δικτύου και εκτελεί τις εργασίες διαχείρισης αυτού, τηρεί το Μητρώο Μελών, είναι υπεύθυνος της επικοινωνίας και της ενημέρωσης μεταξύ των μελών, υποστηρίζει την οργάνωση των διεθνών συνεδρίων και των συνεδριάσεων του Δικτύου και προϊσταται του προσωπικού του Κεντρικού Γραφείου.
3. Το Κεντρικό Γραφείο υποστηρίζει και συντονίζει όλες τις δραστηριότητες του Δικτύου, προωθεί τα ερευνητικά, αναπτυξιακά ή άλλα έργα και προγράμματα, τις εκδόσεις κλπ.
4. Με απόφαση του ΔΣ τα καθήκοντα Διευθυντού του Κεντρικού Γραφείου Δικτύου μπορεί να ανατεθούν στον Διευθυντή της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας.

 ΑΡΘΡΟ 10
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
1. Η Επιστημονική Επιτροπή είναι το ανώτατο συμβουλευτικό όργανο του Δικτύου και συγκροτείται με απόφαση του ΔΣ, μετά από εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής.
2. Αποτελείται από διακεκριμένα μέλη του Δικτύου, προσωπικότητες της ακαδημαϊκής και επιστημονικής, καλλιτεχνικής και επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς και θιασώτες του Αρκαδικού Ιδεώδους.
3. Η Επιστημονική Επιτροπή έχει τριετή θητεία, με 11μελή σύνθεση.

4. Τα μέλη της είναι επανεκλέξιμα, συμμετέχουν τιμητικά και αμισθί, καλυπτομένων μόνον των εξόδων μετακινήσεως και φιλοξενίας εφ΄ όσον παρίσταται ανάγκη και το επιθυμούν.
5. Συγκροτείται σε σώμα με την ίδια απόφαση διορισμού των μελών της, τα οποία πρέπει να καταθέσουν εγγράφως την αποδοχή των καθηκόντων τους.
6. Έργο της Επιστημονικής Επιτροπής είναι:
6.1 . Η διαφύλαξη του κύρους της Εταιρείας και του Δικτύου.
6.2 . Η πιστοποίηση της συμβατότητας των προγραμμάτων και των δραστηριοτήτων του Δικτύου με τους σκοπούς και τις αρχές της Εταιρείας.
6.3 . Η τεκμηρίωση των υποψηφιοτήτων και ο έλεγχος των προτάσεων εισδοχής νέων μελών.
6.4 . Η κατάρτιση των κριτηρίων και του ετησίου καταλόγου υποψηφιοτήτων για την απονομή του «Διεθνούς Βραβείου ΑΡΚΑΔΙΑ».
ΑΡΘΡΟ 11
ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
1. Συγκροτείται από τους Προέδρους των Εθνικών Επιτροπών, τούτων δε κωλυομένων εκπροσωπούν οι αντίστοιχοι Αντιπρόεδροι ή άλλο μέλος της Εθνικής τους Επιτροπής κατάλληλα εξουσιοδοτημένου.
2. Η Σύνοδος συγκαλείται:
2.1 . Με απόφαση του ΔΣ του Δικτύου.
2.2 . Μετά από έγγραφο αίτημα τριών (3) τουλάχιστον Εθνικών Επιτροπών.
3. Για την απαρτία της Συνόδου απαιτείται η παρουσία των δύο τρίτων (2/3) των Επιτροπών.
4. Των εργασιών της Συνόδου προεδρεύει πάντοτε ο Πρόεδρος του ΔΣ του Δικτύου.
5. Οι αποφάσεις της Συνόδου λαμβάνονται κατά πλειοψηφία και σε περίπτωση ισοψηφίας βαρύνει η ψήφος του Προέδρου της.
6. Οι αποφάσεις της Συνόδου συνιστούν γνωμοδοτικού χαρακτήρα εισηγήσεις προς το ΔΣ του Δικτύου.
7. Της Συνόδου παρίσταται ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Δικτύου ή εκπρόσωπός του κατάλληλα εξουσιοδοτημένος.

 ΑΡΘΡΟ 12
ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
1. Για την εύρυθμη λειτουργία του Δικτύου, το ΔΣ συγκροτεί Εθνικές Επιτροπές σε κάθε χώρα δραστηριοποίησης του Δικτύου, με πενταμελή (5) σύνθεση και με τριετή (3) θητεία.
2. Οι Εθνικές Επιτροπές λειτουργούν συντονιστικά και συμβουλευτικά με την Εκτελεστική Επιτροπή για την υλοποίηση αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων, που αποφασίζεται από κοινού σε ετήσια βάση σε διεθνές και εθνικό επίπεδο.
3. Οι Εθνικές Επιτροπές συγκροτούνται σε σώμα με απόφαση του ΔΣ της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας, μετά από εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής, και αποτελούνται από Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Γραμματέα, Ταμία και Έφορο Δραστηριοτήτων.
3.1. Ο Πρόεδρος κάθε Εθνικής Επιτροπής εκπροσωπεί το Δίκτυο σε Εθνικό Επίπεδο και είναι υπεύθυνος για την καλή λειτουργία του Δικτύου στην χώρα της δικαιοδοσίας της, προεδρεύει των συνεδριάσεων της Επιτροπής και των εκδηλώσεων του Δικτύου, υπογράφει τις εισηγήσεις προς την Εκτελεστική Επιτροπή με τον Γραμματέα και χειρίζεται όλες τις υποθέσεις σύμφωνα με τους τοπικούς νόμους και συνήθειες.
3.2. Ο Αντιπρόεδρος αναπληρώνει τον Πρόεδρο κωλυόμενο ή κατ΄ εντολήν του.
3.3. Ο Γραμματέας τηρεί τα Πρακτικά των συνεδριάσεων, το Μητρώο των Μελών του Εθνικού Δικτύου, συντάσει και υπογράφει με τον Πρόεδρο την αλληλογραφία, είναι υπεύθυνος για την έγκαιρη ενημέρωση των μελών της Επιτροπής, συντάσσει μετά του Εφόρου Δραστηριοτήτων τον ετήσιο προγραμματισμό και απολογισμό δραστηριοτήτων της Εθνικής Επιτροπής.
3.4. Ο Ταμίας τηρεί τα οικονομικά αρχεία (Βιβλία, αποδείξεις, ισολογισμούς, τραπεζικά εντάλματα, κλπ) χειρίζεται τις εισπράξεις και τις πληρωμές, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής, συνυπογράφοντας μετά του Προέδρου όλα τα σχετικά έγγραφα και δικαιολογητικά, και συντάσσει ετησίως τον οικονομικό προϋπολογισμό και απολογισμό της Εθνικής Επιτροπής και μαζί με τον Πρόεδρο χειρίζεται τους τραπεζικούς λογαριασμούς, που τηρούνται στο όνομα της Εθνικής Επιτροπής.

3.5. Ο Έφορος Δραστηριοτήτων είναι υπεύθυνος για την εκτέλεση του προγράμματος δραστηριοτήτων, σύμφωνα με τον ετήσιο προγραμματισμό, και συνεργάζεται με τα μέλη του Εθνικού Δικτύου για την επιτυχή διοργάνωση και προβολή τους, με την λήξη δε κάθε δραστηριότητας συντάσσει φύλο τεκμηρίωσης και αξιολόγησης, το οποίο κοινοποιείται εντός επτά (7) εργασίμων ημερών στην Εκτελεστική Επιτροπή Δικτύου.
4. Σκοπός των Εθνικών Επιτροπών είναι:
4.1. Η επάξια εκπροσώπηση της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας στην χώρα τους.
4.2. Η συνεχής προώθηση και υποστήριξη του έργου, των σκοπών και των προγραμμάτων της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας, όπως περιγράφονται στο κείμενο της Ιδρυτικής Διακύρηξης του Δικτύου.
4.3. Η αποτελεσματική λειτουργία του Διεθνούς Δικτύου «Αρκαδία» σε εθνικό επίπεδο με συμμετοχή στα προγράμματα του Δικτύου και σε νέες πρωτοβουλίες
4.4. Η διαρκής διεύρυνση του Δικτύου με αναζήτηση νέων μελών από την επικράτειά τους.
4.5. Για την επικράτεια της Ελλάδας θέση Εθνικής Επιτροπής επέχει το ΔΣ της ΔΑΕ.

 ΑΡΘΡΟ 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
1. Στους χρηματοοικονομικούς πόρους του δικτύου περιλαμβάνονται:
1.1 . Ετήσια εισφορά από τους οργανισμούς-μέλη και από τα μεμονωμένα μέλη, το ποσό της οποίας καθορίζεται από το ΔΣ και αναπροσαρμόζεται σύμφωνα με τις ανάγκες του Δικτύου.
1.2 . Το ποσό της Ετησίας εισφοράς επέχει θέση συνδρομής και εισπράττεται με μέριμνα των Εθνικών Επιτροπών, οι οποίες παρακρατούν το 50% για κάλυψη των εξόδων λειτουργίας των.
1.3 . Δωρεές, κληροδοτήματα και επιχορηγήσεις από πρόσωπα και οργανισμούς, που ενδιαφέρονται για υποστήριξη των δραστηριοτήτων του δικτύου
1.4 . Δωρεές σε είδος ή παροχή υπηρεσιών.
1.5 . Έσοδα από εκδόσεις, εκδηλώσεις, πνευματικά δικαιώματα, κλπ
2. Τα έξοδα του Κεντρικού Γραφείου Δικτύου καλύπτονται από τον προϋπολογισμό της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας και την συμμετοχή των Εθνικών Επιτροπών, με κονδύλιο ίσο με το 10 % των ετησίων συνδρομών.
3. Άλλες δραστηριότητες του Δικτύου μπορεί να υποστηριχθούν από την Διεθνή Αρκαδική Εταιρεία, με εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής.
4. Οι λοιπές δραστηριότητες και τα προγράμματα του Δικτύου, σε οποιοδήποτε επίπεδο δραστηριότητας (γεωγραφικό ή επίπεδο έργου), είναι αυτοχρηματοδοτούμενα και καλύπτονται από δικό τους προϋπολογισμό, που εγκρίνεται από το ΔΣ κατά την υποβολή προτάσεων του ετησίου σχεδίου.

ΑΡΘΡΟ 14
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ
Κύριες δραστηριότητες του Δικτύου είναι:
1. Η διοργάνωση συνεδρίων, εργαστηρίων, προγραμμάτων και άλλων εκδηλώσεων, τόσο στην μητροπολιτική Αρκαδία όσο και στις χώρες των μελών, με σκοπούς, όπως είναι:
2. Η προβολή και η εφαρμογή των αξιών του Αρκαδικού Ιδεώδους με υποβολή προτάσεων σε διεθνείς και κρατικούς φορείς.
3. Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών.
4. Ο από κοινού σχεδιασμός και η υλοποίηση πρωτοβουλιών αναπτυξιακού, επιστημονικού, ερευνητικού, πολιτιστικού, καλλιτεχνικού, εκπαιδευτικού και επιχειρηματικού χαρακτήρα.
5. Η συμβολή των μελών του Δικτύου στην δημιουργία, θεσμοθέτηση και λειτουργία:
5.1 . Του Κέντρου Προβολής του Αρκαδικού Κεκτημένου και του Αρκαδικού Πάρκου
5.2 . Του Αρκαδικού Αρχείου (Παγκόσμια Απογραφή, Βιβλιοθήκη, Φωτοθήκη, Ταινιοθήκη και Γενεαλογικό Αρχείο).
5.3 . Των Αρκαδικών Ομίλων και την υλοποίηση του θεσμού του «ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΟΥ»
5.4 . Των ειδικών βραβείων «International Arcadia Awards», για την αναγνώριση προσώπων και φορέων, που εφαρ- μόζουν και προάγουν τις ανθρωπιστικές αξίες, που χαρακτηρίζουν το Αρκαδικό Ιδεώδες.
5.5 . Του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ (ARCADIA MUNDI MUSIC FESTIVAL).
5.6 . Στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση πρωτοβουλιών σε εθνικό ή σε διεθνές επίπεδο.

ΑΡΘΡΟ 15
ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
1. Οι διατάξεις του Κανονισμού μπορούν να τροποποιούνται από το ΔΣ της ΔΑΕ σύμφωνα με τις ανάγκες καλής λειτουργίας του Δικτύου και κατόπιν εισήγησης της ΕΕ ή των Εθνικών Επιτροπών.
2. Τροπολογία προτάσεων πρέπει να υποβάλλονtαι στον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής τουλάχιστον εξήντα
(60) ημέρες πριν από την επόμενη τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου. Οι προτάσεις αυτές κοινοποιούνται σε όλα τα μέλη του Συμβουλίου, τουλάχιστον τριάντα (30) ημέρες πριν από την συνεδρίαση.
3. Η Ελληνική και η Αγγλική γλώσσα είναι οι επίσημες και δεσμευτικές γλώσσες για όλα τα κείμενα και τις δραστηριότητες του Δικτύου.
4. Η διάλυση του δικτύου μπορεί να αποφασισθεί μόνο από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΑΕ, με απόλυτη πλειοψηφία.
5. Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφασίζει σχετικά με τα στοιχεία του ενεργητικού του δικτύου και υλοποιεί την διάλυση. Η πρόταση διάλυσης πρέπει να ανακοινωθεί εγγράφως, από την εκτελεστική Επιτροπή, τουλάχιστον τριάντα (30) ημέρες πριν από την ψηφοφορία.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ

ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΗ 28-30,
11526 ΑΘΗΝΑ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΡΟΥΡΓΊΑΣ

Δευτέρα - Παρασκευή
9 πμ - 5 μμ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

Τηλέφωνο: 
+(30) 2106983080
Κινητό: 
+(30) 6986612788
Fax: 
+(30) 2106918883
Email +
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.