ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΥΛΗΣ

ΚΗΔΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΥΛΗ, Τ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
pavlisΤο ΔΣ εκπροσωπήθηκε από τον Έφορο του ΔΣ Άγγελο Δενδρινό και τα μέλη της Τοπικής Ομάδος Τρίπολης Χάρη Ταλούμη, Γιάννη Σαμπράκο και Μίμη Φωτόπουλο, οι οποίοι επέδωσαν στην οικογένεια του μεταστάντος το ψήφισμα της Εταιρείας και του Δικτύου στην κηδεία του μεταστάντος, που πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βασιλέιου στην Τρίπολη το Σάββατο 7 Ιουνίου 2020. Από τα Ιδρυτικά Μέλη του Δικτύου παρέστησαν οι Νώντας Σπυρόπουλος και Γιώργος Χριστοδουλόπουλος. Η προσφορά του αειμνήστου υπήρξε καθοριστική κατά την διάρκεια της θητείας του, στηρίζοντας την Εταιρεία στα τοπικά, εθνικά και διεθνή προγράμματα παρέχοντας ηθική και υλική υποστήριξη.  

ΨΗΦΙΣΜΑ

Στην Αθηνά σήμερα, Πέμπτη 4 Ιουνίου 2010 και ώρα 18.30, συνήλθε εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, αφού πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Δημήτριου Παυλή, τέως Δημάρχου Τριπόλεως Αρκαδίας και μέλους του Διεθνούς Δικτύου Αρκαδία.

Ο αείμνηστος Δημήτριος Παυλής υπήρξε, ως Δήμαρχος Τρίπολης αλλά και μετά την θητεία του, υποστηρικτής και συνεργάτης της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας, στηρίζοντας με κάθε τρόπο και ενισχύοντας την παρουσία της στα δρώμενα προβολής και αξιοποίησης του παγκόσμιου πολιτιστικού κεκτημένου του Αρκαδικού Ιδεώδους.

Με την παρουσία και την ενεργό συμμετοχή του στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των εκδηλώσεων και των προγραμμάτων της Εταιρείας και του Δικτύου στην Αρκαδία, στην Αθήνα, στην Ομογένεια και το Εξωτερικό προσέδιδε το κύρος με το οποίο η Τρίπολη, ως Μητροπολιτικός Δήμος της Αρκαδίας απέδιδε στις πρωτοβουλίες μας, μεταξύ των οποίων ενδεικτικά αναφέρουμε την συμβολή μας στη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2020, την συμμετοχή μας στη Επιτροπή Μόνιμη Πολιτιστικής Στρατηγικής του Δήμου, την διοργάνωση του Ε’ Διεθνές Συμπόσιο στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου το 2016, τις ανταλλαγές με την Κύπρο «Η επιστροφή του Αγαπήνορα», την ανάδειξη της Αρκαδίας ως πηγή έμπνευσης για τη Μουσική με την αποδοχή ανακήρυξης της Τρίπολης ως πρώτης έδρας του Ευρομεσογειακού Δικτύου Πόλεων Μουσικής και Θεάματος, την αποκατάσταση της προτομής του Δημήτρη Μητρόπουλου και τη μεγαλειώδη συναυλία στο Ίδρυμα Κακογιάννη «Et in Arcadia Ego σε μουσική Μπαρόκ»

Για τους λόγους αυτούς και ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του Δημήτριου Παυλή, το Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας τήρησε 1 λεπτού σιγή και ομόφωνα απεφάσισε τα ακόλουθα:

1. Να παραστεί αντιπροσωπεία του ΔΣ στην εξόδιο ακολουθία στην Τρίπολη.
2. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος.
3. Να κατατεθεί στο Ταμείο Υποτροφιών και Εκδόσεων της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας το ποσό των € 6.000 για την συγγραφή και έκδοση βιβλίου σχετικά με την διαμόρφωση και εξάπλωση του Αρκαδικού Ιδεώδους.
4. Να δημοσιευθεί ειδικό άρθρο για την προσφορά του στην Ιστοσελίδα της Εταιρείας
5. Να δημοσιευθεί το παρόν στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΤΕΖΙΩΤΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ

ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΗ 28-30,
11526 ΑΘΗΝΑ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΡΟΥΡΓΊΑΣ

Δευτέρα - Παρασκευή
9 πμ - 5 μμ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

Τηλέφωνο: 
+(30) 2106983080
Κινητό: 
+(30) 6986612788
Fax: 
+(30) 2106918883
Email +
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.