Διεθνή και διακρατικά προγράμματα Διεθνούς Δικτύου "ΑΡΚΑΔΙΑ"

Με ενέργειες των μελών του ΔΣ, της Εταιρείας και του Δικτύου σχεδιάσθηκαν και προγραμματίζονται ανά τομέα τα ακόλουθα έργα και προγράμματα:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ

  • «Η ΣΥΡΙΓΓΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑ»: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη, βασισμένο στο μύθο της Αρκαδικής θεότητας του Πανός, συνδυάζοντας την μουσική παράδοση, την ιστορία και τη φιλοσοφική διάσταση του ενεργού πολίτη στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Αρκαδικού Κεκτημένου.
  • Η ΑΡΚΑΔΙΑ ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ

  • «ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»: Ολοκληρωμένο πρόγραμμα οικολογικής πρωτοβουλίας σχεδιασμένο σε συνεργασία με την ECOWEEK, που συνδυάζει κτιριολογική οικολογική μετατροπή και περιβαλλοντική εκπαίδευση μαθητών και δασκάλων σε ένα διαρκές πρόγραμμα αειφόρου ανάπτυξης. Το πρὀγραμμα αυτό συνδυάζει την οικολογική αναμόρφωση υποδομών, την περιβαλλοντική εκπαίδευση, την ενεργό συμμετοχή του σχολικού πληθυσμού σε ένα διηνεκές πρόγραμμα αειφόρου ανάπτυξης, στο πνεύμα των αρχών και των αξιών του παγκόσμιου Αρκαδικού Κεκτημένου, με μεθόδους αξιοποίησής τους για τη βελτίωση της καθημερινής μας ζωής. Πρωταρχικός στόχος είναι η δημιουργία κυττάρων οικολογικής συνείδησης στο πλαίσιο του σχολικού περιβάλλοντος ως πρωταρχικού στοιχείου καλλιέργειας της κοινωνίας. Στόχος είναι η υιοθέτηση του μοντέλου από πόλεις μέλη του Δικτύου και εφαρμογή στις τοπικές κοινωνίες τους στο πλαίσιο της οικολογικής διάστασης του Αρκαδικού Ιδεώδους.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ

  • ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ: Σύσταση, οργάνωση και λειτουργία Βιβλιοθήκης, Ταινιοθήκης, Φωτοθήκης και Κειμηλιοφυλακίου, για την συλλογή και διαφύλαξη τεκμηρίων σχετικά με την Αρκαδία, τις «Αρκαδίες» του κόσμου και το Παγκόσμιο Αρκαδικό Κεκτημένο.
  • ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ: Πρόγραμμα πληροφόρησης για ξένους και έλληνες περιηγητές, με δυνατότητα πρόσβασης στην Αρκαδία, επί τόπου και online, με συμβατικά και ψηφιακά μέσα και τεχνολογία δορυφορικής κάλυψης GPS και κινητής τηλεφωνίας.
  • ΔΙΕΘΝΗ ΒΡΑΒΕΙΑ «ΑΡΚΑΔΙΑ»: Η θεσμοθέτηση των ειδικών βραβείων «International Arcadia Awards», για την αναγνώριση προσώπων και φορέων που εφαρμόζουν και προάγουν τις ανθρωπιστικές αξίες που χαρακτηρίζουν το Αρκαδικό Ιδεώδες.
  • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ «ΑΡΚΑΔΙΑ»: Η δημιουργία βάσης δεδομένων με απογραφή υποψηφίων μελών του Δικτύου και καταγραφή των λόγων που τα οδήγησαν να συνδέσουν το όνομά τους με την Αρκαδία.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ

ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΗ 28-30,
11526 ΑΘΗΝΑ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΡΟΥΡΓΊΑΣ

Δευτέρα - Παρασκευή
9 πμ - 5 μμ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

Τηλέφωνο: 
+(30) 2106983080
Κινητό: 
+(30) 6986612788
Fax: 
+(30) 2106918883
Email +
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.