Διεθνές Δίκτυο «Αρκαδία»

Στιγμιότυπα από το Συμπόσιο για την ίδρυση του Διεθνούς Δικτύου «Αρκαδία».

Τo Διεθνές Δίκτυο «Αρκαδία» δημιουργήθηκε για να φέρει σε άμεση επαφή, γνωριμία και αλληλεπίδραση φορείς, ανά τον κόσμο που αποτελούν τμήμα του Αρκαδικού Κεκτημένου, όπως είναι πόλεις, περιοχές, και εταιρείες με όνομα «Αρκαδία», φορείς με ιστορικό, πολιτισμικό ή οικολογικό δεσμό με την Αρκαδία, καθώς και εκπαιδευτικά, επιστημονικά, ακαδημαϊκά, πολιτιστικά, καλλιτεχνικά ιδρύματα, ακόμη και φυσικά πρόσωπα – διακεκριμένες προσωπικότητες - που διαπνέονται και προωθούν τις ανθρωπιστικές αξίες του Αρκαδικού Ιδεώδους–, προκειμένου, συνεργαζόμενοι μεταξύ τους και αξιοποιώντας τεχνογνωσία, πόρους και καλές πρακτικές, να επαναπροσδιορίσουν το ουσιώδες και να προτείνουν λύσεις για τα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας.

Μεταξύ των στόχων του Δικτύου επίσης είναι:

α) Η γνωριμία των μελών του Διεθνούς Δικτύου «Αρκαδία» με τον πραγματικό χώρο της Αρκαδίας, γενέτειρα και πηγή έμπνευσης του Αρκαδικού Ιδεώδους, με την υλοποίηση του προγράμματος «Αρκαδίας Περιήγησις».

β) Η αναγνώριση εκ μέρους της μητροπολιτικής Αρκαδίας του έργου των μελών του Δικτύου και της συνεισφοράς τους στο Αρκαδικό Κεκτημένο.

γ) Η καταγραφή των λόγων που οδήγησαν τα διάφορα μέλη να συνδέσουν το όνομά τους με την Αρκαδία. Δραστηριότητες του Δικτύου:

Κύριες δραστηριότητες του Δικτύου είναι:

α) Η διοργάνωση συνεδρίων, εργαστηρίων, προγραμμάτων και άλλων εκδηλώσεων, τόσο στη μητροπολιτική Αρκαδία όσο και στις χώρες των μελών, με σκοπούς, όπως είναι:

  •  Η προβολή και η εφαρμογή των αξιών του Αρκαδικού Ιδεώδους με υποβολή προτάσεων σε διεθνείς και κρατικούς φορείς. • Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών.

  • Ο από κοινού σχεδιασμός και υλοποίηση πρωτοβουλιών αναπτυξιακού, επιστημονικού, ερευνητικού, πολιτιστικού, καλλιτεχνικού, εκπαιδευτικού και επιχειρηματικού χαρακτήρα.

β) Η συμβολή των μελών του Δικτύου στη δημιουργία και λειτουργία:

  • Του Κέντρου Προβολής του Αρκαδικού Κεκτημένου και του Αρκαδικού Πάρκου.
  • Του Αρκαδικού Αρχείου (Βιβλιοθήκη, Φωτοθήκη, Ταινιοθήκη, Κειμηλιοφυλάκιο και Γενεαλογικό Αρχείο).

γ) Η θεσμοθέτηση των ειδικών βραβείων «International Arcadia Awards», για την αναγνώριση προσώπων και φορέων που εφαρμόζουν και προάγουν τις ανθρωπιστικές αξίες που χαρακτηρίζουν το Αρκαδικό Ιδεώδες. Ίδρυση του Δικτύου.

Η ίδρυση του Δικτύου ολοκληρώθηκε στο θερινό Διεθνές Συμπόσιο, στις 29-31 Αυγούστου 2008, στην έδρα της Εταιρείας στην Αρχαία Μαντινεία.

Μέλη του Δικτύου είναι ex officio τα Ιδρυτικά και Τακτικά Μέλη, τα Επίτιμα Μέλη και οι Ειδικοί Σύμβουλοι της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας, καθώς και οι εκπρόσωποι των πόλεων, περιοχών, ιδρυμάτων, συλλόγων και φορέων που απόδέχονται και συνυπογράφουν το κείμενο της Ιδρυτικής Διακήρυξης, που περιλαμβάνει της αρχές, τους σκοπούς και την αποστολή του Δικτύου.

Νέα μέλη: Νέα μέλη του Διεθνούς Δικτύου «Αρκαδία» γίνονται Φυσικά ή Νομικά Πρόσωπα που συμφωνούν με την ιδρυτική διακήρυξη, κατόπιν προσκλήσεως από το ΔΣ του Δικτύου, με τεκμηριωμένη εισήγηση της Επιστημονικής Επιτροπής..

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ

ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΗ 28-30,
11526 ΑΘΗΝΑ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΡΟΥΡΓΊΑΣ

Δευτέρα - Παρασκευή
9 πμ - 5 μμ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

Τηλέφωνο: 
+(30) 2106983080
Κινητό: 
+(30) 6986612788
Fax: 
+(30) 2106918883
Email +
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.