ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΥΝΤΡΗΣ 1928-2012

sountrisΓεννήθηκε το 1928 στην Τεγέα της Αρκαδίας. Εργάσθηκε στην επιχείρηση του πατέρα του και αμέσως μετά μετακόμισε στην Τρίπολη, όπου διακρίθηκε ως νέος, δυναμικός, δημιουργικός, έντιμος, ικανός και, το σημαντικότερο, καλλιεργημένος και καλός άνθρωπος.

Χάρη την αποφασιστική συμβολή του, ανέπτυξε γρήγορα στην Τρίπολη, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες. Ως δεινός δημοσιογράφος, ταξίδεψε ευρέως στην Ελλάδα και το εξωτερικό καλύπτοντας με ειδήσεις, σχόλια και άρθρα ως το τέλος της ζωής την μηνιαία Εφημερίδα Αρκαδικά Νέα.

Με την ιδιότητα αυτή βοήθησε διάφορους συγγραφείς και ερευνητές με πληροφορίες σχετικά με την ιστορία και τον πολιτισμό της Αρκαδίας και συνεισέφερε σε πολλά ντοκιμαντέρ. Δεύτερη μετά την αγάπη του προς την αφιερωμένη σύζυγό του Μαρία και παιδιά του Λίνα και Στράτο, ήταν αυτή για την Τρίπολη.

Η μεγάλη αγάπη για την πόλη ήταν υπό την ηγεσία του Αυτό τον οδήγησε στην απόφαση να δεχθεί την ανάθεση των καθηκόντων του Δημάρχου της για την περίοδο 1970-1974. Αργότερα μετακόμισε στην Αθήνα, όπου εργάστηκε ως σκηνοθέτης με επιτυχία σε πολλές ιδιωτικές εταιρείες, διακρινόμενος ως διευθυντής προγράμματος για το κανάλι του ΑΝΤ1 TV από το 1990-1999.

Καθόλη τη διάρκεια της ζωής του εργάστηκε συνεχώς και αποτελεσματικά για την προώθηση των αξιών και των αρχών του Αρκαδικού Ιδεώδους και τις σχέσεις μεταξύ της μητροπολιτικής Αρκαδίας και των «Αρκαδιών» του κόσμου.

Το 2007 έγινε συνιδρυτής της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας και μαζί με τον Charles Gilb, πρώην Δήμαρχο της πόλεως City of Arcadia, Ca, USA, και τoν Ισπανό Ελληνιστή Pedro Olalla ήταν οι εμπνευστές για τη σύσταση του Διεθνούς Δικτύου «Αρκαδία», πού σήμερα αριθμεί περισσότερα από εκατό μέλη, μεταξύ των οποίων εκπροσώπους πόλεων, ιδρυμάτων, ενώσεων, εταιρειών με το όνομα «Αρκαδία», καθώς και διακεκριμένες προσωπικοτήτες που προωθούν το Αρκαδικό Ιδεώδες σε Ελλάδα, Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ιταλία, Γαλλία, Αυστρία, Γερμανία, Αυστραλία και Ισπανία.

Ο θάνατος τον βρήκε στις 14 Αυγούστου 2012, μετά από ανακοπή καρδίας κατά τη διάρκεια της κολύμβησης στις καλοκαιρινές του διακοπές. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο του Δημήτρη Σούντρη

Συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο του δημοσιογράφου Δημήτρη Σούντρη- καταγόμενου από την Τρίπολη. Ο αείμνηστος Δημήτρης Σούντρης είχε διατελέσει και δήμαρχος Τρίπολης από το 1970-1974...
Μόλις έλαβα το θλιβερό σας μήνυμα για τον αιφνήδιο  θἀνατο του λαμπρου και εξαιρετου Αρκάδα, Δημήτρη Σούντρη. Μας λύπησε κατάκαρδα, την Ελένη και εμένα. Παρακαλώ να μεταβιβάσευε στην οικογένεια του Δημήτρη τα πιο εγκάρδια συλλυπητήριά μας. Συμερίζομαι τα αισθήματα σας για τον απροσδόκητο χαμό ενός τόσο καλού φίλου και πατριώτη. Σας ευχαριστώ που είχετε την καλοσύνη να μας κρατήσετε ενήμερους της απώλειας.
Καθηγητής Τζων Π. Άντον
Επίτιμος Πρόεδρος Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας
Φλωριδα, ΗΠΑ

Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αιφνίδιο χαμό του αγαπητού μας Δημήτρη Σούντρη,  Ιδρυτικού Μέλους της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας, Έφορου του Δ.Σ. και εμπνευστού του Διεθνούς Δικτύου Αρκαδία. Η Εταιρεία έχασε ένα από τα πιο άξια στελέχη της  και το Οικουμενικό Αρκαδικό Ιδεώδες έναν από τους φωτεινότερους πρεσβευτές του.  Ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε τη μνήμη του είναι η συνέχιση του έργου του. Παρακαλώ δεχθείτε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και διαβιβάστε στην οικογένειά του την αμέριστη αγάπη και συμπαράστασή μας.
Σάββας Γ. Βέργας
Δήμαρχος Πάφου

Με αφορμή την είδηση του θανάτου του Δημήτριου Σούντρη, Επίτιμου Δημότη μας και πρωτεργάτη της αδελφοποίησης του Δήμου της Πόλεως Αρκαδία της Καλλιφορνίας με τον Δήμο Τριπόλεως,  το Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλεώς μας θα συνεδριάσει εκτάκτως την Τρίτη 21 Αυγούστου, προκειμένου να αποφασίσει για τιε ενέργειες εκείνες στις οποίες θα προβεί για να τιμήσει την μνήμη ενός σπουδαίου ανθρώπου. Σας εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητηριά μας και παρακαλούμε να διαβιβάσετε την βαθειά μας θλίψη στην οικογένιά του και τα μέλη του Διεθνούς Δικτύου ΑΡΚΑΔΙΑ.Η μνήμη του θα είναι αιώνια, όσο συνεχιζουμε την υλοποίση του οράματός του.
Robert C. Harbicht
Δήμαρχος
City of  Arcadia. Καλλιφόρνια

Η Εθνική Επιτροπή του Διεθνούς Δικτύου «Αρκαδία» για την Γαλλία, εκφράζει θερμά συλλυπητήρια εκ μέρους όλων των μελών μας και παρακαλεί να διαβιβάσετε την θλίψη μας στους οικείους του. Ο αείμνηστος Δημήτριος Σούντρης, με την γλυκειά και αρχοντική φυσιογνωμία, την αγάπη και αφοσιώση για την Αρκαδία και το Αρκαδικό Ιδεώδες, υπήρξε για όλους πολύτιμος σύμβουλος και συνεργάτης. Η «Γαλλική Αρκαδία» πενθεί τον αιφνίδιο χαμό ενός σπουδαίου Αρκάδα και οι ευχές και προσευχές μας ας τον συνοδεύουν να είναι αναπαυμένος στην αιώνια Αρκαδία.
Paul Bouchet.
Επίτιμος Πρόεδρος Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Γαλλικής Δημοκρατίας.
Πρόεδρος Επιτροπής Γαλλίας για το Διεθνές Δίκτυο ΑΡΚΑΔΙΑ

Το Ελληνικό Ινστιτούτο του Βασιλικού Κολλεγίου Χολλογουέη του Πανεπιστημίου του Λονδίνου πενθεί για τον αιφνίδιο θάνατο του αείμνηστου Δημήτριου Σούντρη, ενός σπουδαίου Έλληνα με αρχές και θάρρος γνώμης. Η συμβολή του στην παγκόσμια προβολή της Αρκαδίας και του Αρκαδικού Ιδεώδους, μέσω του Διεθνούς Δικτύου ΑΡΚΑΔΙΑ αποτελεί αδιαμφισβήτητα την επιτομή της προσφοράς του ως Αρκάδος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της αγαπημένης του Αρκαδίας που θα τον σκεπάζει και η μνήμη του αιώνια σαν τις αιώνιες Αρκαδικές Δρύες που φύτεψε στις καρδίες μας.Παρακαλούμε διαβιβάστε τα θερμά μας συλυπητήρια στους οικείους του και στα μέλη της μεγάλης μας «αρκαδικής οικογένειας».
Δρ Χαράλαμπος Ι. Δενδρινός
Διευθυντής

ΔΙΕΘΝΗΣ  ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΨΗΦΙΣΜΑ 
Το Διοικητικό Συμβούλιο  της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας  συνελθόν εκτάκτως με την είδηση του αιφνιδίου θανάτου του  ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΟΥΝΤΡΗ, Ιδρυτικού Μέλους της Εταιρείας, εμπνευστού του Διεθνούς Δικτύου
«ΑΡΚΑΔΙΑ»  και Εφόρου του Διοικητικού Συμβουλίου 

ΑΠΕΦΑΣΙΣΕ

1.  Να παραστεί σύσσωμο κατά την εξόδιο ακολουθία.
2.  Ο Πρόεδρος να εκφωνήσει επικήδειο και να καταθέσει στέφανο εκ μέρους των απαναχού γης μελών της
Εταιρείας και του Δικτύου.
3.  Να αναρτηθεί η φωτογραφία του στα γραφεία της Εταιρείας. 
4.  Να αφιερωθεί η επομένη μεγάλη εκδήλωση στην μνήμη του.
5.  Να εκφαστούν εγγράφως τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
6.  Να δημοσιευθεί το παρόν στον Τύπο.

Αθήνα 14-8-2012
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Σωτήριος Ν. Μπρέγιαννος Πρόεδρος              
Νικόλαος Κ. Καλτεζιώτης   Γ. Γραμματέας    

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ

ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΗ 28-30,
11526 ΑΘΗΝΑ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΡΟΥΡΓΊΑΣ

Δευτέρα - Παρασκευή
9 πμ - 5 μμ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

Τηλέφωνο: 
+(30) 2106983080
Κινητό: 
+(30) 6986612788
Fax: 
+(30) 2106918883
Email +
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.