ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2008 - 2013

Πέντε χρόνια στην υπηρεσία της μελέτης και αξιοποίησης του παγκόσμιου Αρκαδικού κεκτημένου

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013 συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από την ημέρα της υπογραφής, στην έδρα της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας στην Αρχαία Μαντινεία, της Ιδρυτικής Διακήρυξης για την σύσταση του Διεθνούς Δικτύου «ΑΡΚΑΔΙΑ», που τελεί υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, των Υπουργείων Πολιτισμού και
Τουρισμού και βρίσκεται σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO. Στο διάστημα αυτό:
• Διοργανώθηκαν 4 Διεθνή Συμπόσια: στη Μαντινεία (2007 & 2008), Πύργος Γκουτελά στο Φορέ της Γαλλίας (2009) και στην πόλη της Πάφου στην Κύπρο (2010).

• Ἐχουν ήδη ενταχθεί στο δίκτυο 180 μέλη, το έργο και η προσφορά των οποίων σχετίζεται με την Αρκαδία και το Αρκαδικό Ιδεώδες, συμπεριλαμβανομένου εκπροσώπων πόλεων, ιδρυμάτων και επιχειρήσεων που φέρουν το όνομα Αρκαδία ή έχουν εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς, καλλιτεχνικούς, οικολογικούς ή ιστορικούς δεσμούς με την μητροπολιτική Αρκαδία. Την ιδρυτική διακήρυξη έχουν υπογράψει, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, 2 κάτοχοι Βραβείου NOBEL, 9 Πολιτικοί και Εκπρόσωποι Διεθνών Οργανισμών, 31 Ακαδημαϊκοί και Καθηγητές Πανεπιστημίου, 26 εκπρόσωποι Πανεπιστημίων, Πόλεων, Συλλόγων, Φορέων και Ιδρυμάτων, 51 Ιατροί, Εκπαιδευτικοί, Νομικοί, Αρχαιολόγοι, Ιστορικοί Τέχνης, Μουσειολόγοι, Αρχιτέκτονες, Μηχανολόγοι, Οικονομολόγοι, Γεωπόνοι, Περιβαλλοντολόγοι, Σκηνοθέτες, Καλλιτέχνες, Δημοσιογράφοι, και Επιχειρηματίες από διάφορες χώρες (με αλφαβητικλη σειρά): Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρο, Λουξεμβούργο και Μεγάλη Βρετανία.

• Εκδόθηκε πρωτογενές υλικό υποδομής, για την ανάπτυξη διεθνών προγραμμάτων και εκδόσεων σχετικά με την Αρκαδία και το Αρκαδικό Ιδεώδες: Μεταγλωττίστηκε στην Αγγλική και την Γαλλική η βραβευμένη ταινία του Αρκάδα σκηνοθέτη Αλέξανδρου Παπαηλιού «ET IN ARCADIA EGO: Πατρίδα είναι η παιδική ηλικία». Εντωμεταξύ προετοιμάζεται η Ισπανική και Αγγλική μετάφραση της θεμελιώδους εκδόσεως «ΕΥΔΑΙΜΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑ» του Ισπανού ελληνιστή Pedro Olalla (Ιδρυτικού Μέλους της Εταιρείας μας) ενώ ήδη κυκλοφόρησαν οι δίγλωσσες εκδόσεις «ΤΑ ΑΡΚΑΔΙΚΑ» (αγγλικά, ελληνικά) του Καθηγητού John P. Anton (Επιτίμου Προέδρου μας), καθώς και ο συλλογικός τόμος-λεύκωμα «ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ».

• Ανακηρύχθηκε συμβολική έδρα της Εταιρείας το Παγκύπριο Γυμνάσιο στην Λευκωσία και θεσμοθετήθηκε το εκπαιδευτικό περιηγητικό πρόγραμμα «Η ΕΠΙΣΤΡΟΓΗ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΝΟΡΑ», με σκοπό την δημιουργία και ενδυνάμωση των στενών ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών και σχέσεων Αρκαδίας και Κύπρου μέσα στους αιώνες.
• Θεσμοθετήθηκαν:

pdf

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ

ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΗ 28-30,
11526 ΑΘΗΝΑ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΡΟΥΡΓΊΑΣ

Δευτέρα - Παρασκευή
9 πμ - 5 μμ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

Τηλέφωνο: 
+(30) 2106983080
Κινητό: 
+(30) 6986612788
Fax: 
+(30) 2106918883
Email +
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.