• Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ

  Η Αρκαδία, πέρα από μια ιστορική και σύγχρονη περιοχή, είναι ένα συνειρμικό όνομα που επικράτησε στον παγκόσμιο πολιτισμό ως η αναπόληση μιας απλής και εφικτής ευδαιμονίας. Μιας ευδαιμονίας που είναι συνυφασμένη με την έννοια της αρμονίας, της αθωότητας, της χαράς της ζωής, της ευαισθησίας, του μέτρου και της επιστροφής στην ουσία. Από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα και ενάντια στην ασυνειδησία, τον φανατισμό και την αυθαιρεσία, πολλά αξιόλογα πνεύματα έχουν κρατήσει μια στάση αντίστασης βασιζόμενα σε τούτη την ποιητική εικόνα της Αρκαδίας.

  Σήμερα, στόχος μας είναι να συνεχίσουμε και να διευρύνουμε αυτές τις προσπάθειες και αυτό το παράδειγμα, ανταποκρινόμενοι σε τωρινές προκλήσεις όπως η οικολογική συμπεριφορά, η αειφόρος ανάπτυξη, το δίκαιο εμπόριο, η ουμανιστική συνείδηση και η συμφιλίωση του ανθρώπου με τον εαυτό του και το περιβάλλον του.

  Για αυτό, την άνοιξη του 2007, μια μικρή ομάδα ανθρώπων από διάφορες χώρες πήραμε την πρωτοβουλία να ιδρύσουμε μια διεθνή εταιρεία για τη μελέτη και την αξιοποίηση του παγκόσμιου αρκαδικού κεκτημένου: International Society for Arcadia. Έτσι δημιουργήσαμε το ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ "ΑΡΚΑΔΙΑ", έναν δίαυλο ανάμεσα στην πραγματική Αρκαδία και την Αρκαδία ως έννοια στον κόσμο. Διότι πιστεύουμε πως υπάρχει ένας αξιοποιήσιμος πλούτος συνδεδεμένος με το όνομα Αρκαδία και πως από την επαφή και τη συνεργασία μεταξύ ανθρώπων και φορέων, εμπνευσμένων από το αρκαδικό ιδεώδες, θα προκύψει αναμφίβολα όφελος για όλους.

 • ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΜΑΣ

  Το έμβλημα της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας αποτελείται από το δίγραμμα ΑΡ των νομισμάτων της Αρκαδικής Συμπολιτείας (4ου αιώνα π. Χ.) περιτριγυρισμένο από στεφάνι από φύλλα και βελανίδια αρκαδικής δρυός, φυτικό μοτίβο άμεσα συνδεδεμένο από την αρχαιότητα με την πραγματική Αρκαδία (Ηρόδοτος 1, 66 Παυσανίας 8, 1.5 και 42.6) και με τους μύθος της Χρυσής Γενιάς και της Ευδαίμονος Αρκαδίας (Ησίοδος Ερ. 232-233 Θεόκριτος 9.18 Βιργίλιος Βουκ. 10.19 Οβίδιος Μετ. 1.106 Sannazaro Arc. 1 Cervantes Quij. 1.11 κλπ.).

  arcadian league coin

  Αφενός, το δίγραμμα ΑΡ παραπέμπει στην ένωση των Αρκάδων και στο μητροπολιτικό χαρακτήρα της ιστορικής Αρκαδίας. Αφετέρου, το στεφάνι, σύμβολο που ενώνει φύση και πολιτισμό, παραπέμπει στην αρχαία θεϊκή αντιμετώπιση της φύσης, στους πρόσχαρους εορτασμούς της ζωής, στην απλότητα, στην ειρήνη και στον έρωτα. Το κυκλικό του σχήμα υποδηλώνει επίσης την έννοια της ένωσης και της αεικινησίας, δένοντας συνεπώς με τον διεθνή χαρακτήρα της Εταιρείας, με την πρωτοβουλία του αρκαδικού δικτύου και με την οικουμενικότητα του αρκαδικού κεκτημένου και του αρκαδικού ιδεώδους.

  Η τεχνοτροπία του λογοτύπου εμπνεύστηκε από το ποιμενικό σκάλισμα σε ξύλο, σύνηθες έπαθλο στους ποιητικούς αγώνες των βοσκών, το οποίο μαρτυριέται επανειλημμένος στα Ειδύλλια του Θεόκριτου (1, 5, 6, 8), στα Βουκολικά του Βιργίλιου (Βουκ. 3.32 κ.εξ.), στην Αρκαδία του Σανατσάρο (πρόσα 2) και σε πολλά άλλα αρκαδικά έργα. Τέλος, επιλέχτηκε το πράσινο χρώμα ως την ποιο άμεση αναφορά στη φύση σε όλους τους πολιτισμούς.

   

 • ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ

  Το εγχειρίδιο αυτό περιέχει πληροφορίες, κανονισμούς, οδηγίες και υποδείγματα, τα οποία
  αφορούν στην αποστολή, δομή, εσωτερική οργάνωση και λειτουργία των θεσμικών
  οργάνων της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας:

  • Διεθνές Δίκτυο «Αρκαδία»
  • Αρκαδικοί Όμιλοι Νέων
  • Ένωση Φίλων της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας

  pdf

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ

ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΗ 28-30,
11526 ΑΘΗΝΑ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΡΟΥΡΓΊΑΣ

Δευτέρα - Παρασκευή
9 πμ - 5 μμ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

Τηλέφωνο: 
+(30) 2106983080
Κινητό: 
+(30) 6986612788
Fax: 
+(30) 2106918883
Email +
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.